Kapacitásbővítő beruházás az Axis Bentonit Kft-nél 2021


Az AXIS BENTONIT Ásványianyag Feldolgozó és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság a „Kapacitásbővítő beruházás az Axis Bentonit Kft-nél” című, GINOP-1.2.3-8-3-4-16-2017-01399 jelű támogatás során 234 164 287,- Ft elszámolható összköltségre 38 128 265,- Ft összegű támogatást nyert.
Szerződött támogatás összege: 38 128 265,- Ft vissza nem térítendő támogatás és
140 498 572,- Ft visszatérítendő hitel.

Támogatás mértéke: 16,28 %

A projekt tartalmának rövid bemutatása:
A termelő és szolgáltató tevékenységekhez kapcsolódó új csarnok építése megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazásával. A fejlesztendő tevékenység végzéséhez új eszközök beszerzése vált szükségessé.

Megvalósítás helye: 3250 Pétervására, hrsz 059/8.

A projekt megvalósítása: 2017.07.01- 2021.10.31.

Az újonnan épített feldolgozó technológia a gyártási kapacitást jelentősen bővíti, ezzel lehetővé válik nemcsak a hazai, hanem a külföldi piacok kielégítése is, a magas hozzáadott értékkel rendelkező termék előállítása. Az új telephely kialakítása során 1816 m2 hasznos alapterületű üzemépület építését valósítottuk meg, zöldmezős beruházás keretében.

Az alkalmazásra kerülő korszerű, hatékony technológiáknak köszönhetően a tevékenység fajlagos önköltsége 10 %-kal csökken.. Az alkalmazott munkavállalók létszáma nem változik, meglévő munkatársaink szakértelmét tovább fejlesztjük, a releváns képzésüket elvégeztük. Az alkalmazott technológiával nemcsak a piaci lehetőségeinket kiszolgáló termelési kapacitás jön létre, hanem az energiahatékonyságnak köszönhetően az előállítási költségek is csökkennek, a termékek hozzáadott értéke pedig növekszik. A projekt eredményeként bővül termelési kapacitásunk. Az eszközök beszerzése hozzájárul a gyártási technológia minőségének növeléséhez, mert a korszerű, magas műszaki színvonalú, csúcstechnikát képviselő eszközök üzembe helyezésével növekszik a rendelkezésünkre álló technológiai eszközállomány minőségi összetétele. A gépek hatékony működésének köszönhetően a termelés önköltsége is csökken, így a vele előállított termékek hozzáadott-értéke növekszik, tehát javítja a technológiai felkészültséget, versenyképességet és erőforrás-hatékonyságot.

BESZERZÉSRE KERÜLŐ ESZKÖZÖK

  • Krém/gél gyártósor
  • Krém/gél szárítórendszer
  • Egyéb eszközök

A zöldmezős beruházás keretében megépítésre kerülő épület acélszerkezetű csarnokként készült, 6 m-es keretállásokkal.

A megújuló energiaforrást hasznosító technológia során napelemet és invertert telepítettünk.

Kapacitasbovito-beruhazas-az-Axis-Bentonit-Kft-nel-2021