Kapacitásnövelő beruházás Erdőkövesden – GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-00448


Az AXIS BENTONIT Ásványianyag Feldolgozó és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság a „Kapacitásnövelő beruházás Erdőkövesden” című, GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-00448 jelű támogatás során 297 800 343,- Ft elszámolható összköltségre 208 460 240,- Ft összegű támogatást nyert.

Szerződött támogatás összege: 208 460 240,- Ft feltételesen vissza nem térítendő támogatás

Támogatás mértéke: 70 %

A projekt tartalmának rövid bemutatása:
A gyártási teljesítmény növeléséhez technológiai fejlesztést eredményező eszközöket vásároltunk. A megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazásának célja a gazdasági-termelési folyamatok energia igényének fedezése. Az információs technológia során üzleti felhőszolgáltatást vettünk igénybe a vállalatirányítási rendszer bevezetéséhez.

Megvalósítás helye: Erdőkövesd, hrsz 094/3 és Pétervására, hrsz 059/8

A projekt megvalósítása: 2021.09.01- 2023.09.30.

A technológiai fejlesztést eredményező eszközök beszerzése után a gyártási teljesítmény számottevően nőtt. Az alkalmazásra kerülő korszerű, hatékony technológiáknak köszönhetően a tevékenység fajlagos önköltsége csökkent. Az alkalmazott munkavállalók létszáma nem csökkent, meglévő munkatársaink szakértelmét tovább fejlesztettük, a releváns képzésüket elvégeztük. A projekt eredményeként bővült a termelési kapacitásunk. Az eszközök beszerzése hozzájárult a gyártási technológia minőségének növeléséhez, mert a korszerű, magas műszaki színvonalú, csúcstechnikát képviselő eszközök üzembe helyezésével növekedett a rendelkezésünkre álló technológiai eszközállomány minőségi összetétele. A meglévő erdőkövesdi ingatlant korszerűsítettük, a nyílászárókat kicseréltük, a megfelelő fűtési- és villamos ellátó rendszert megvalósítottuk. Új csomagolóhelyiség került kialakításra, igazodva a termelésnövekedéssel járó csomagolási igény kiszolgálására. Az információs technológia során üzleti felhőszolgáltatást vettünk igénybe a vállalatirányítási rendszer bevezetéséhez.

A megújuló energiaforrást hasznosító technológia alkalmazása során napelemet telepítettünk, melynek célja a gazdasági-termelési folyamatok és az üzemen belüli építmények energia igényének fedezése.

A projekt az Európai Fejlesztési Alap és a hazai központi költségvetés támogatásával valósult meg.